torsdag 15. mars 2012

Lag egne figurer med fimoleire - tutorialFimo er en myk og smidig leire som er lett å jobbe med. Den kan brukes til å lage smykker, figurer og annet, men her vil jeg vise dere hvordan dere kan lage pynt til bruk på kort og LO’er. Jeg har brukt følgende:


 Fimoleire
Silikonformer
Verktøysett
Kjevle
Pepperkakeformer
Stekeovn


Fimoleiren er kjøpt i hobbybutikk, og kommer i mange ulike farger. Du får kjøpt de både i pakker med flere farger og enkeltvis. Det er mengder av silikonformer å få kjøpt på nett, og sikkert i velassorterte hobbybutikker også. Pass bare på at formene ikke er for store – både for at pynten ikke skal bli for stor for scrappeprosjektene + at fimoen blir veldig fort brukt opp hvis formene er store! Verktøysettet brukte jeg kun til å jevne ut og skjære bort overflødig fimoleire etter å ha fylt i silikonformene, så her kan du nok like gjerne bruke en kniv e.lJeg starter med å fylle silikonformene med fimoleire. Her har jeg brukt en farge av gangen, men man kan også blande fargene uten at de vil flyte over i hverandre når de stekes.

 
Jeg bruker bladet fra verktøysettet til å jevne over silikonformene og fjerne overflødig fimoleire.

 
Her har jeg skjært vekk overflødog fimoleire, og formene er klare for stekeovnen.


Jeg prøvde meg også frem med pepperkakeformer. Fimoleiren var litt tung å kjevle ut, men det gikk greit når den ble litt mykere etter hvert som jeg jobbet med den. Her er det jo bare å finne frem de formene man har, eller lage sine egne former.


Her ligger alle figurene på stekebrettet klare for stekeovnen. Jeg steker de 20 min på 110 grader.

 
Her er alle figurene avkjølt, jeg har tatt de ut av formene, og de er klare til bruk!

Her er eksempler på to kort hvor jeg har brukt fimofigurer stanset ut med pepperkakeformer:

 
Og her er et par eksempler på LO’er hvor jeg har brukt fimofigurer som en del av pyntingen:Håper dette ser spennende ut, og at det er flere som får lyst til å lage egen pynt!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Kjempefin tutorial Stine :)

Linda sa...

Det ble kanon stilig når du hadde den i silikonformer.... MÅ HA :)

Kjersti sa...

Så utrolig lekre LO'er du lager - jeg blir bare såå imponert! Ønsker meg 1000 timer for meg selv - med en PC for å la deg inspirere mine albumsider:o) Takk for en flott tutorial også - blir noe noe jeg "må ha" dette også:)
Ha en fin fredag!
Klem Kjersti:)